top of page

L’objectiu esportiu de l' Escola Futsal Dante és fomentar la pràctica de l’esport en equip dels nostres joves. Del nostre esport, el futbol. El futbol l’entenem com una eina formativa, lúdica i d’integració, com una eina de foment de la salut que aporta valors. Volem que sigui un orgull d unió. I que se celibrin més els nostres triomfs que els dels nostres equips professionals favorits. Ambdues coses pensem que són compatibles. I les volem dur a terme.

Abans de dissenyar el futbol base ens hem fet una pregunta: (que fem extensiva a tothom) Què volem? Guanyar i assolir les màximes categories o formar els nens i nenes humanament i esportiva? Hem triat la opció més formativa i humana per al nostre futbol base, és a dir, l’educació, el respecte, la companyonia, l’esportivitat, la cultura de l’esforç i l’esperit de superació i el treball en equip. Això vol dir que no ens importa guanyar o tenir categories al club? Ni molt menys, l’esport per definició és competició. Tots hem jugat a futbol de forma més o menys seriosa i tenim un comú denominador: sempre hem volgut guanyar, des de les finals als amistosos. És una cosa innata, però també volem passar-ho bé i per això creiem que abans de guanyar hem de formar els nostres nens i nenes. Guanyar vindrà sol, i si treballem més, tindrem més categories, i ens enfrontarem a qualsevol club esportivament, quan guanyem ho celebrarem, i si perdem havent fet una feina formativa important també ho celebrarem.

Per poder assolir aquests objectius es traça el següent pla de funcionament i organització al club.

- Els jugadors del club s’enquadraran en categories d’edat oficials: Prebenjamins, Benjamins....

- Si en aquestes categories el nombre de jugadors ho permet es formaran distints equips. Aquests equips es confeccionaran seguint el criteri de categoria i implicació futbolística dels nens i nenes. 

- Es desitjable que en una mateixa categoria tots els nois i noies entrenin i juguin de la mateixa manera. És fins i tot recomanable que es facin entrenaments conjunts dels jugadors d’una categoria i que tots assisteixin a tots els partits. 

bottom of page